Space Colonization Wiki
Advertisement

Het meest belangrijke wat we moeten uitvinden zijn better launches. Chemical rockets zijn veel te enifficiënt en hebben veel te hoge kosten om écht effectief de ruimte te kunnen koloniseren. Kijk voor de basis ook eens bij Ruimte Kolonisatie Wiki,Solar System en Possible Roadmap. Ook is het handig om alvast te kijken bij Colonization of the Moon,Colonization of Mars en Kolonisatie van Ganymedes

Near side of the Moon. Where to build Luna Station 1?

Een stappenplan voor ruimte-kolonisatie is voor velen heel simpel; eerst de Maan,dan Mars,dan de rest van ons Zonnestelsel en vervolgens buiten ons Zonnestelsel uitbreiden. Het probleem is echter de lineare aanpak hiervan; éérst de Maan,dán pas Mars,dán pas de rest,en dáárna pas de hele ruimte.

Om echt resoluut en daadkrachtig de ruimte te kunnen koloniseren moeten we de Maan,Mars en stabiele en strategische locaties in ons Zonnestelsel in één keer koloniseren.

Hier zijn meerdere redenen voor. Doordat het allemaal tegelijk gebeurt,zal er Massa Productie nodig zijn,waardoor de kosten uiteindelijk lager uitvallen. Daarnaast; onze fossiele brandstof raakt op. We zullen dus zo snel mogelijk actie moeten ondernemen. Door de gelijktijdige kolonisaties kunnen alle kolonies,die allemaal verspreid over ons Zonnestelsel zijn,elkaar helpen bij uitbreiding; er zijn bijv. aanzienlijk meer grondstoffen bij asteroïden-gordels dan bij een eenzame maan.

Far side of the Moon. Where to build Luna Station 2?

Er zitten natuurlijk wel enkele haken en ogen aan. Zo zullen veel voorbereidingen en benodigdheden overeenkomen voor alle koloniën,maar allemaal hebben ze een andere reistijd,enkele manen en planeten hebben een (ijle/dunne) atmosfeer,terwijl andere geen enkele atmosfeer hebben. De Ruimte Koloniën en de Ruimte Voertuigen moeten o.a. hier op aangepast worden.

De afstand naar bijv. Mars en het buitenste gedeelte van ons Zonnestelsel,is een van de lastigste problemen bij een kolonisatie van bijv. Mars. Een bericht van Mars naar Aarde sturen en een antwoord ontvangen duurt 6 minuten,dan moet wel het antwoord meteen na ontvangst al zijn verzonden. Hierdoor is er een grote vertraging bij de communicatie tussen de Aarde en Mars,de Mars Kolonie zal dus meteen autonoom moeten kunnen handelen,terwijl bijvoorbeeld de Luna Stations kunnen werken via een -bijna- directe verbinding (3 sec. vertraging) met de Aarde. Dit probleem kan eventueel worden opgelost met een Ruimte Communicatie Netwerk.

Terraforming Mars

Indien bemande ruimtevluchten nog te duur zijn,kunnen we beginnen met het sturen van robots. Dit hoeven geen super-inteligente robots te zijn. Om het kort te zeggen; ze moeten een grijp-arm hebben,kunnen lassen en bouten zetten,en vanaf Aarde op afstand bestuurbaar zijn. Zo kunnen de robots de basis-modulen assembleren op de Maan,Mars e.a. planeten en manen,totdat het geld er is om de koloniën te laten bewonen. De robots op Mars en andere planeten en manen moeten iets inteligenter zijn dan die op de Maan; door de vertraging moeten deze voor-programmeerbaar zijn,dit hoeft niet lang te zijn,bijv. 1-3 uur.

Door samen te werken met initiatieven zoals Mars Direct (Mars Society) en Mars One,kunnen we o.a. werk aan elkaar uitbesteden; zo doen we niet allemaal hetzelfde werk,en kunnen we alles efficiënt organiseren om de Mensheid een sprong naar de toekomst te laten maken.


English; The Path to Space

Advertisement